News & EventsLatest NewsCalendar
Vilkų sezonų uždarymai 2023

Vilkų sezonų uždarymai 2023

Ervidas Bakutis13 Dec 2023 - 14:59
Share via
FacebookTwitter
https://www.gvrugby.com/news/v

After a great year of 2023 for the Wolves, it was the time for Vilnius rugby to celebrate!

Kelis savaitgalius Geležiniai vilkai, vilkės ir vilkiukai šventė puikius praėjusio Šešiasdešimtojo (!) regbio sezono finišą. Jubiliejiniai Vilniui ir Geležiniam Vilkui metai – išties puikūs. Turime visų spalvų medalių ir nei viena amžiaus grupė šiemet neliko be Lietuvos regbio pirmenybių prizinių vietų.

Pirmieji sezono rezultatus „aptarė“ ir atšventė jaunieji Geležiniai vilkai. Balsuodami pasirinkę šventės vietą, jaunieji Vilkai netvėrė savo kailyje ir, net atsiimdami užsitarnautus prizus, viena akim ir viena koja jau „buvo“ beseinuose ir pramogų kalneliuose. Išsidalinę prizus, saldumynus, medalius vilkai „ištirpo minioje“... Tikėtina, kad visos sezono mini traumos, mini nuoskaudos sėkmingai nusiplovė ir jaunimas palengva ims pasiilgti regbio kamuolio, kontakto ir stadiono vejos.

Turime fantastinį pagrindą ateičiai ir tikime, kad jaunieji vilkiukai nepraras motyvacijos ir „kraujo“ troškimo ateinantiems sezonams. Po puikios pylos patyrusiems Vilkams tradicinėse U25 – U100 rungtynėse, ne vienas iš jaunųjų Vilniaus regbio deimančiukų jau pateikė rimtą paraišką prisijungti prie šių metų Baltijos regbio TOP lygos išsišokėlių – suaugusiųjų komandos. Laukiam, tikim, džiaugiamės...

Didžiulis Dėkui komandų treneriams už puikų darbą.

Šių metų Geležinio vilko jaunųjų regbininkų rezultatai:

Jaunučiai B Lietuvos regbio pirmenybių bronza.

Jaunučiai A Lietuvos regbio pirmenybių bronza.

Jauniai Lietuvos žiemos paplūdimio regbio pirmenybės - čempionai, Lietuvos regbio 7 pirmenybės - sidabras, Lietuvos regbio 15 pirmenybės – sidabras.

Jaunimas Lietuvos žiemos paplūdimio regbio pirmenybės - sidabras Lietuvos regbio 7 pirmenybės - sidabras, Lietuvos regbio 15 pirmenybės - sidabras.

Komandų naudingiausieji žaidėjai:

Jaunučiai B: Dovydas Diringa, Kipras Deveikis

Jaunučiai A: Eimantas Butkus, Ugnius Deresevičius

Jauniai: Kajus Žilinskas, Augustas Jucevičius

Jaunimas: Justas Braslauskas, Alanas Aleksanian

Treneriai: Augustas Taralis, Tomas Balkus

Vyresniųjų Geležinių vilkų ir vilkių jubiliejinio sezono pabaigos renginys, tradiciškai vyko klubo namuose Slidinėjimo akademijoje, Picerijoje Smalsus apetitas. Prieš savaitę vaikai ir jaunimas šėlo VICHY vandens parke, o šį savaitgalį sezoną su trenksmu uždarė Geležinės Vilkės, Geležiniai Vilkai, ir Geležiniai veteranai.

Sezonas klubui buvo išties įspūdingas. Klubo ir Miesto jubiliejams sukrautas išties didžiulis laimėjimų kraitis:

Moterys: Lietuvos paplūdimio regbio pirmenybės - sidabras, Lietuvos regbio 7 pirmenybės – sidabras.

Vyrai: Lietuvos žiemos regbio 7 pirmenybės – bronza, S. Dariaus ir S. Girėno taurės laimėtojai, Lietuvos paplūdimio TOP lygos pirmenybės – bronza, Lietuvos regbio 7 Mažosios taurės laimėtojai, Baltijos regbio TOP lyga – bronza.

Smagu buvo pamatyti didžiulį būrį Geležinių vilkų ir vilkių „pakeitusių kailį“ ir vietoje įprastos ir per sezoną spėjusios net atsibosti sportinės aprangos pasipuošusių išeiginiais drabužiais. „Oficialioje“ šventės dalyje buvo išties daug nominacijų. Ppradžioje klubas padėkojo ir tradicinėmis vardinėmis Geležinio vilko iltimis apdovanojo didžiausią per pastaruosius metus indėlį į klubo augimą ir rezultatus sunešusius vilkus. Šiemet iltimis pasipuošė Linas Kaminskas, Mantas Visminas, Donatas Banevičius, Justas Požaitis, Mindaugas Simonavičius, Keagan Venter, Denis Aleksejevs, Deividas Krečius, Nojus Skinulis, Ryan Thomas Garrigan, Pijus Tarutis, Dovydas Taujanskas. Už savo nuoširdžią pagalbą komandoms, už šaunų sezoną klube ir Lietuvos rinktinėje vardine iltimi apdovanota ir 16 TOP lygos komandos žaidėja Aurelija Tartilaitė.

Po to, apdovanojimai buvo išdalinti komandų žaidėjams už individualius sezono pasiekimus.

Moterų komandoje metų naudingiausiomis pripažintos Kotryna Jakuba ir Aurelija Tartilaitė.

Vyrų komandos geriausieji:

Sezono Naudingiausias žaidėjas Ervidas Bakutis, geriausias grumtynių žaidėjas Laurynas Marcinkus, geriausias skraistės žaidėjas Kristianas Tautvydas Jakuba, geriausias jaunasis žaidėjas Ignas Keraminas, sezono didžiausią progresą padaręs žaidėjas Evaldas Dailidė Širokovas, geriausias metų treneris Dovydas Taujanskas.

Veteranų komandoje naudingiausiais pripažinti Carlos Brebija ir Kęstutis Raguckas.

Po oficialiųjų nominacijų komandos išsidalino visą buketą linksmų žaidėjams skirtų nominacijų.

Pasibaigus oficialioms kalboms, sveikinimams, apdovanojimams, šventės dalyviai vaišinosi Smalsaus apetito paruoštais patiekalais, kėlė šampano taures ir alaus bokalus už išties neeilinius klubui metus. Puikios nuotaikos, gausybė temų džiaugsmui ir aptarimui, dainos, žaidimai ir šokiai iki „negaliu“ tęsėsi iki paryčių.

Geležiniai vilkai ir vilkės dar kartą sau ir visiems įrodė, kad esame kiečiausi trečių kėlinių žaidėjai Lietuvoje ?

Ačiū Visiems padėjusiems ir prisidėjusiems prie šios gražios ir beveik stebuklingos sėkmės istorijos.

Gražių artėjančių Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų visiems.

Further reading