News & EventsLatest NewsCalendar
Vilkų pasirodymas Paplūdimio Regbio Top Lygoje

Vilkų pasirodymas Paplūdimio Regbio Top Lygoje

Ervidas Bakutis28 Feb - 20:22
Share via
FacebookTwitter
https://www.gvrugby.com/news/v

Vilnius rugby club Geležinis Vilkas won 3rd place in beach rugby top league championship.

Du vasario savaitgalius Geležiniai vilkai aršiai kovėsi Lietuvos paplūdimio regbio pirmenybių varžybose. Pirmąjame ture antrą vietą užėmusi komanda su didelėmis viltimis atvyko ir į antrajį turą. Šiek tiek nerimo kėlė tai, kad traumos, darbas rinktinėse kiek apribojo žaidėjų pasirinkimą, bet nuoširdžiai tikėjome, kad turnyre galime ir turime siekti pačių aukščiausių vietų.
Pirmajame ture, po pratęsimo, pralaimėjusi Klaipėdos Kuršių, Šiaulių Baltrex, Kauno Ąžuolo komandos šį kartą surinko labai lygias ir stiprias komandas ir šiame ture jau dovanų nedalino. Šio turo rungtynėse su šiais priešininkais viena ar keliomis klaidomis daugiau padarė Vilkai.
Kiek guodžia tai, kad daugkartniai šių varžybų čempionai Šiaulių vairo komanda šiame ture net nepateko į pusfinalius. Tokie “siurprizai” lėmė, tai, kad turnyrą laimėjo “namų pranašumą” (paplūdimį ?) turinti Klaipėdos Kuršių komanda, bet būtent šeimininkų pergalė turo finale lėmė tai, kad turnyro bronzos medaliai atiteko Geležinio vilko komandai.
Komandos naudingiausieji:
1 ture - Dovydas Taujanskas
2 ture - Ignas Keraminas
Turnyre - Ervidas Bakutis
Medaliai pirmose sezono varžybose - tiktai sėkmė, bet komandos kapitono nuotaika atsiimant komandos naudingiausio žaidėjo apdovanojimą labai akivaizdžiai rodė, kad vyrų tikslai šiose ir būsimose sezono varžybose buvo ir bus tikrai aukšti.

Trenerio Dovydo Taujansko komentaras:
Abiejuose turuose iš esmės komanda atrodė gana neblogai. Pirmojo turo pusfinalyje galbūt šiek tiek fortūna buvo mūsų pusėje. Priešininkams gavus geltoną kortelę tuo pasinaudojome ir žengėme į finalą. Jame, deja kortelių daugiau turėjome mes ir teko pripažinti priešininkų pranašumą minimaliu skirtumu. Antrame ture pusfinalis vėl buvo įtemptas, kuriame vėlgi geltona kortelė ženkliai prisidėjo prie rezultato, tik šį kartą ne į mūsų naudą. Pralaimėjus pusfinalį minimaliu skirtumu ture teko tenkintis tik 4 vieta. Susumavus abieju turų rezultatus, likome treti. Rezultato aišku visuomet norisi kuo geresnio, bet kaip metų pradžiai ir be jokio pasiruošimo paplūdimio varžyboms, jis sąlyginai tenkina. Vyrai po truputį bunda iš žiemos miego, pajuto šiek tiek primirštą varžybų azartą bei gerėjant orams nekantriai laukia pradėti dar rimčiau ruoštis ateinančiam sezonui.

Further reading