News & EventsLatest NewsCalendar
LRF SOVLI Taurė: Geležinis Vilkas - Vilniaus Regbio Akademija

LRF SOVLI Taurė: Geležinis Vilkas - Vilniaus Regbio Akademija

Ervidas Bakutis15 Apr 2021 - 08:42
Share via
FacebookTwitter
https://www.gvrugby.com/news/l

Kovoje dėl trečiosios Lietuvos regbio federacijos SOVLI taurės vietos mūsų vyrai susikovė su Vilniaus regbio akademijos komanda.

Pirmasis metų Vilniaus derbis

Lietuvos regbio Sovli taurės varžybose dėl 3 vietos susikovė dvi Vilniaus komandos Vilniaus Geležinis Vilkas ir Vilniaus regbio akademija.

Rungtynės prasidėjo gan ryškia Geležinio vilko persvara, žaidimas neretai vyko priešininkų 22 metrų zonoje, tačiau klaidos paskutinėse atakų fazėse trukdė pelnyti taškus bei suklydę vilkai leido varžovams pirmiems atlikti prispaudimą. Po "šalto dušo" vyrai susikaupė, po Dovydo Taujansko ir Ryan Garrigan pelnytų taškų pirmavome, tačiau prieš pertrauką sugebėjome pranašumą prarasti. Pirmasis kėlinys: 10-10.
Antrojo kėlinio pradžioje Ryan Garrigan pelnė savo antrąjį žeminimą ir geležiniai įsiveržė į priekį. Tačiau greitai praradome iniciatyvą ir VRA regbininkai surengė dvi rezultatyvias atakas. Pagrindiniam laikui artėjant į pabaigą nei viena komanda nesugebėjo įgauti didesnio pranašumo ir po dviejų žeminimų iš Rocky Wamba bei Lauryno Marcinkaus bei dar vienos rezultatyvios akademikų atakos antrasis kėlinys taip pat baigėsi kovingomis lygiosiomis 25-25.Pratęsime iki auksinio taško vilkai pradėjo galutinį priešininko žeminimo ploto šturmą. Po ilgos ir plačios atakos pergalingus taškus pelnė Kristianas Tautvydas Jakuba. Ir Geležinis Vilkas šventė pergalę 30-25.

Geriausi mūsų žaidėjai: Donatas Banevičius ir Dovydas Taujanskas.
Taip pat norime pasidžiaugti, kad vis gausiau vyrų komandą papildo Geležinio Vilko sporto mokyklos žaidėjai, o Titas Balkus, kuriam tai buvo debiutas derbyje, puikiai kovojo visas varžybas ir buvo vienas iš pergalingos atakos autorių.

Trenerio Dovydo Taujansko komentaras:
"VRA mėgsta kietą, kontaktinį žaidimą ir turi fiziškai stiprių žaidėjų. Tai mes žinojome ir akcentavome, kad norint laimėti, reiks geros gynybos ir turime prieš juos atsilaikyti. Momentais buvo prastoka gynyba, nepadarėme daug sugriebimų vienas prieš vieną ir leidom jiems pelnyti taškus. Keletą kartų varžovai išsiveržė į priekį, bet laimei, mums pavyko ne tik išlyginti rezultatą, bet ir jį persverti. Komandos puolimu esu iš dalies patenkintas, nors pagal planą žaidėme tik momentais. Kartais žaidėjai atsidurdavo ne ten kur reikėjo ir išsiderindavo žaidimas. O kai žaidėjai vykdė užduotis, buvome grėsmingesni ir dėl to laimėjome."

Further reading